Noorwegen info

noorwegen

Noorwegen info – Een reis naar Noorwegen is schitterend. Je kan er zelf heen trekken, maar je kan er ook voor kiezen om met een cruise naar Noorwegen te gaan. Wanneer je met een cruise meereist heb je alle luxe om je heen en toch zie je heel veel van Noorwegen, je komt langst de mooiste steden en mooiste plaatjes. Je hebt tijd genoeg om de steden te verkennen en je stapt weer aan boord en geniet weer van een heerlijk drankje. ’s Avonds staat er weer een heerlijke maaltijd voor je klaar. Wanneer je met eigen vervoer naar Noorwegen reist, zou de reis weer heel anders verlopen. Je kan op een plek blijven en alles ontdekken wat daar te doen is. Maar natuurlijk kan je ook doortrekken, om alles van Noorwegen te ontdekken. In de bergen kan je prachtige wandelingen maken.

Noorwegen ligt in het noorden van Europa. Noorwegen heeft meerdere landschappen, dit komt omdat er ook meerdere klimaten voor komen. Het landschap bestaat uit hoog gebergtes, fjorden, gletsjers en laagland.

Noorwegen telt niet veel steden. Maar daarentegen zijn de steden die er zijn wel erg leuk om te bezoeken voor toeristen. In de steden hangt nog echt een authentieke sfeer. Er staan allemaal kleine gekleurde huisjes. Wanneer je in Bergen zit heb je een hele mooie haven, dit is zeker de moeite om te bezoeken, vooral wanneer de avondzon op de haven schijnt ontstaat er een gouden gloed. Ook is er genoeg te doen in de steden van Noorwegen.

Openbaar vervoer:

In Noorwegen kan je goed reizen met de trein, helaas gaat de trein niet naar alle uithoeken van Noorwegen. Wel worden de trein reizen als zeer bijzonder ervaren, dat is ook de reden waarom de treinreizen ook als toeristische trekpleisters worden gebruikt. Wanneer je je treinreis voort wil zetten naar gebieden waar de trein niet naar toe rijdt, kan je gebruik maken van de bus. De bus rijdt niet altijd op tijd en zeker wanneer er sneeuw ligt, kan het lang duren voordat er weer een bus komt.

Klimaat:

In Noorwegen heb je twee klimaten in het zuiden van Noorwegen is er een zeeklimaat, het is er iets koeler dan in Nederland. In het noorden is er een toendraklimaat. Veel mensen denken dat het altijd koud en regenachtig is in Noorwegen. Maar dit is totaal niet zo, het regent op de meeste plaatsen niet meer dan hier in Nederland.

Religie en cultuur:

De belangrijkste godsdienst in het Christendom. Verder zijn er nog genoeg andere geloofsovertuigingen te vinden. De cultuur van Noorwegen is overal terug te vinden musea, beeldentuinen maar ook de huisjes zijn typisch Noors.

Eten en drinken:

De eet en drink gewoontes in Noorwegen verschillen tegenwoordig niet veel meer dan die in Nederland of Belgie. In Noorwegen kennen ze ook de MacDonalds en de afhaalchinees bij wijze van spreken. Maar ook in Noorwegen hebben ze typische gerechten, waar je van houdt of wat je vreselijk vind. Probeer de gerechten gerust wanneer je in Noorwegen bent.

Indicatie van enkele prijzen:

De prijzen in Noorwegen liggen een stuk hoger dan in Nederland of België. De prijzen in de supermarkten liggen ongeveer 200% hoger dan wij gewend zijn. Sommige prijzen zijn wel gelijk aan onze prijzen, maar de meeste zijn wel aanzienlijk duurder.

Reisdocumenten:

Er is vaak geen controle bij de Noorse grens, wel moet je een geldig paspoort of identiteitskaart bij je hebben. Je kan dan 3 maanden in Noorwegen verblijven. Voor een verblijf langer dan drie maanden dien je een verblijfsvergunning aan te vragen, deze kan je aanvragen bij de Noorse ambassade.

Excursietips:

Noordkaap – Dit is misschien wel een van de bekendste plekken van Noorwegen, maar waarom is het hier zo bijzonder? Het is het meest noordelijke punt van Europa. Het is een prachtige omgeving, met de nacht zon is het uitzicht echt uniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *