Noorwegen vakantieland

Noorwegen vakantieland bij uitstek voor natuurgenieters. Heb je reisplannen naar Noorwegen, Heb je zin om naar Noorwegen op vakantie te gaan? Dan maak je een goede keuze want je kunt daar echt volop genieten van een mooi stukje paradijs. Veel mensen komen naar Noorwegen wegens de fjorden. Noorwegen is eigenlijk een land waar je het hele jaar naar toe kunt en volop kunt genieten van de mooie natuur. Er zijn mensen die hier komen kamperen, maar er zijn ook mensen die hier rondtrekken en vervolgens van hotels en bed en breakfast gebruik maken. Welke keuze je gaat maken zal afhankelijk zijn van wat je prettig vindt.

fjorden noorwegen

Als je graag een paar weken eenvoudig wil leven dan kun je kiezen voor het rondtrekken in het land. Dit is een unieke beleving en dan is het wel prettig als je je van tevoren een beetje voor hebt bereid. Je kunt bijvoorbeeld een route uitzetten waar je graag naar toe wilt en waar je dan kunt overnachten. Op deze manier zorg jij er voor dat je per dag een planning hebt van waar je naar toe kunt en waar je kunt overnachten. Houd ook altijd een alternatief in gedachten voor als je ergens een dag langer wilt blijven, omdat je de natuur zo mooi vindt.

Ruime planning vakantie Noorwegen

Als je naar Noorwegen op vakantie wil dan kun je een ruime planning maken. Zorg er dan voor dat je in ieder geval een paar dagen vrij houdt voor de mooie fjorden want deze kun je niet in een dag bekijken, daar wil je in de ochtend graag wakker worden en de zon onder zien gaan. Mooie momenten om foto’s te maken voor je herinneringen. De reis naar Noorwegen gaat hoe dan ook een onvergetelijke reis worden dus geniet hier van en doe er je voordeel mee!

Noorwegen telt niet veel steden. Maar daarentegen zijn de steden die er zijn wel erg leuk om te bezoeken voor toeristen. In de steden hangt nog echt een authentieke sfeer. Er staan allemaal kleine gekleurde huisjes. Wanneer je in Bergen zit heb je een hele mooie haven, dit is zeker de moeite om te bezoeken, vooral wanneer de avondzon op de haven schijnt ontstaat er een gouden gloed. Ook is er genoeg te doen in de steden van Noorwegen.

Een reis naar Noorwegen is schitterend. Je kan er zelf heen trekken, maar je kan er ook voor kiezen om met een cruise Noorwegen te verkennen. Wanneer je met een cruise meereist heb je alle luxe om je heen en toch zie je heel veel van Noorwegen, je komt langst de mooiste steden en mooiste plaatjes. Je hebt tijd genoeg om de steden te verkennen en je stapt weer aan boord en geniet weer van een heerlijk drankje. ’s Avonds staat er weer een heerlijke maaltijd voor je klaar. Wanneer je met eigen vervoer naar Noorwegen reist, zou de reis weer heel anders verlopen. Je kan op een plek blijven en alles ontdekken wat daar te doen is. Maar natuurlijk kan je ook doortrekken, om alles van Noorwegen te ontdekken. In de bergen kan je prachtige wandelingen maken.

Ligging en landschap:

Noorwegen ligt in het noorden van Europa. Noorwegen heeft meerdere landschappen, dit komt omdat er ook meerdere klimaten voor komen. Het landschap bestaat uit hoog gebergtes, fjorden, gletsjers en laagland. Andere informatie over Noorwegen vindt je ook op de website  Reisplanner Noorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *